Best Practice: 10 jaar oude conserveringsolie behouden na herstelde waterverdringing

De uitdaging

Een wereldwijd opererende specialist in oppervlaktebehandelingen riep onze hulp in vanwege problemen die men ervoer met het conserveringsbad (4.000 liter conserveringsolie). Ondanks diverse pogingen om de situatie zelf op te lossen bleven de operators kampen met een waterverdrijving die niet naar behoren functioneerde. Dit vormde een groot risico omdat het niet snel verwijderen van het water zwarte vlekken op de producten veroorzaakte.

De oplossing

In eerste instantie bestond bij de gebruiker de vrees dat de reeds bijna 10 (!) jaar in gebruik zijnde conserveringsolie volledig vervangen moest worden door nieuwe olie. Na inventarisatie op locatie adviseerde de KSM-specialist om aan de huidige ‘oude’ olie een dewatering additief toe te voegen, waarbij het juiste per-centage (5 tot 15%) door middel van een aantal testen bepaald kon worden. Nadat de tests waren gestart werd reeds snel het juiste percentage gevonden waarmee de waterverdringing weer optimaal werkte.

Het resultaat

Naast het feit dat er geen sprake meer was van zwarte vlekken op de bewerkte onderdelen, hoefde ook de in gebruik zijnde ‘oude’ olie niet vervangen te worden. Dit laatste, gecombineerd met het feit dat er bijgevolg ook geen sprake was van ongewenste stilstand, leverde uiteindelijk een besparing van circa € 15.000,- op.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.