Diensten

KSM biedt, naast het portfolio hoogwaardige topkwaliteit (koel)smeermiddelen en additionele producten, tevens een uitgebreid assortiment aan diensten. Dit pakket varieert van smeertechnische (onderhouds)werkzaamheden tot diverse leverservices.

Door deze combinatie van producten en diensten biedt KSM een divers en compleet pakket, dat garant staat voor optimale besparing en ontzorging. Ons aanbod ziet er als volgt uit

Emulsies 24/7 volautomatisch meten én bijvullen

Met het unieke ‘high tech emulsiebeheer’ concept maakt KSM het als eerste voor iedere metaalbewerker mogelijk om 24/7 volautomatisch de pH waardes, geleidbaarheid, concentratie en temperatuur van emulsies te bewaken en stabiel te houden.

Olieanalyses

Oliemonsters geven veel informatie over de werking van een machine en worden algemeen beschouwd als een essentieel hulpmiddel voor preventief, planmatig en periodiek onderhoud. KSM verzorgt, in samenwerking met een toonaangevend en merkonafhankelijk laboratorium, het afnemen van oliemonsters en een snelle rapportage van de bijbehorende olieanalyse.

Clean produceren

De aan de maakindustrie gestelde eisen worden steeds hoger. Daarbij gaat het al lang niet meer alleen om de precisie. Naast afwijkingen van specs kan vervuiling, bijvoorbeeld al deeltjes van een paar μm, afkeur veroorzaken van de eindproducten. Het is daarom van cruciaal belang dat organisaties te allen tijde grip hebben op het héle productieproces zodat fouten worden geminimaliseerd, productieprestaties geoptimaliseerd en eindproducten conform de reinheidseisen van de opdrachtgever geleverd.

Emulsiemetingen

Het analyseren van emulsies levert een goed en uiterst waardevol beeld op over de kwaliteit van het toegepaste koelmiddel. Om problemen te voorkomen en de gebruiksduur hiervan te verlengen, verdient het dan ook aanbeveling regelmatig een emulsiemeting uit te voeren, waarbij deze op o.a. de volgende aspecten kan worden geanalyseerd:

Afvoer olie/emulsie

KSM vervult als totaalaanbieder niet alleen de rol van leverancier, maar zorgt aan het eind van de keten ook voor de afvoer van gebruikte en afgewerkte olie. Smeerolie, hydrauliekolie, boor- en snijolie, motorolie en olie- water- en slibmengsels worden, tegen zeer concurrerende tarieven, binnen enkele werkdagen op locatie bij de gebruiker afgehaald en milieutechnisch gezien op verantwoorde wijze verwerkt.

Machinereiniging

Bij een vervuilde machine is er sprake van een toenemend risico op storingen en/of ongewenste stilstand. Het is dan ook van het uiterste belang om, zodra verontreiniging optreedt en wordt geconstateerd, slijtagedeeltjes en contaminaat uit de machine te verwijderen.

Machinesmering

KSM is een samenwerkingsverband aangegaan met enkele strategische partners en biedt volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinesmering, met als eindresultaat een geoptimaliseerd smeerproces. Naast het ontzorgen van de organisatie leidt deze optimalisatie tot besparingen en bovendien de zekerheid dat ongewenste stilstand door verkeerde machinesmering niet meer aan de orde is.

Training & Advies

KSM biedt, naast een volledig portfolio aan (voedselveilige) industriële smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen, ook een breed pakket aan aanvullende diensten waaronder ‘Training & Advies’.

Hierbij valt o.a. te denken aan een training smeertechnisch onderhoud die, samen met onze strategische partner, op uw bedrijfslocatie wordt uitgevoerd. Daarnaast verzorgt KSM ‘Toolboxmeetings’, brengen wij uw onderhoudspersoneel de kneepjes bij van het op de juiste wijze verzorgen van een olieafname en adviseren wij hoe een olieanalyse-rapportage ‘gelezen’ maar vooral geïnterpreteerd dient worden.

Meer weten, klik dan op onderstaande items voor een korte toelichting:

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.