Shell transmissie-olie

KSM levert Shell smeermiddelen en Shell smeervetten in Nederland en België, waaronder Shell transmissie-olie. Het portfolio, ontwikkeld voor de meest uiteenlopende en specifieke toepassingen, omvat vele en hoogwaardige smeermiddelen en smeervetten.

Onderstaand een overzicht van het assortiment Shell transmissie-olie. 

Versnellingsbak / Automaat

Shell Spirax S1 ATF TASA

Olie voor automatische transmissies en powershiftversnellingsbakken van bedrijfsvoertuigen en voor industriële toepassingen. Daarnaast kan het product worden toegepast in stuurbekrachtigingen en hydraulische systemen. Bij handgeschakelde versnellingsbakken kan deze olie worden toegepast als een betrekkelijk dunne olie wordt gewenst.

Shell Spirax S2 ATF AX

Olie voor automatische transmissies, stuurbekrachtigingen en voertuighydrauliek.

Shell Spirax S3 G 80W

High efficiency transmissieolie voor gebruik in zwaarbelaste versnellingsbakken van bedrijfsvoertuigen. Toepassing kan zowel geschieden in gesynchroniseerde als niet-gesynchroniseerde versnellingsbakken en in versnellingsbakken met schakelondersteuning.

Shell Spirax S4 ATF HDX

Synthetische olie voor automatische transmissies, powershift transmissies, stuurbekrachtigingen en voertuighydrauliek waar hoge eisen worden gesteld aan wrijvingsgedrag, bestendigheid tegen hoge bedrijfstemperatuur en de vloeibaarheid bij lage starttemperatuur (tot -40 °C!).

Shell Spirax S6 GXME 75W-80

Super high performance synthetische olie, speciaal ontworpen voor gebruik in moderne bedrijfswagenversnellingsbakken met zeer lange verversingstermijnen. Daarnaast kan het product worden ingezet in talloze andere schakelbare en nietschakelbare overbrengingen waar het prestatieniveau API GL4 wordt gevraagd.

Achterbrug

Shell Spirax S4 TXM

Transmissie/hydrauliekolie voor landbouwtoepassingen, een zogenaamde “UTTO” (Universal Tractor Transmission Oil) die kan worden gebruikt in transmissies en hydraulieksystemen op landbouw-tractoren en andere landbouwapparatuur.

Shell Spirax S6 TXME

Synthetische transmissie/hydrauliekolie voor landbouwtoepassingen, een zogenaamde “UTTO” (Universal Tractor Transmission Oil) die kan worden gebruikt in transmissies en hydraulieksystemen op landbouwtractoren en andere landbouwapparatuur.

Differentieel / Eindaandrijving

Shell Spirax S3 AX

High performance hypoïdolie voor toepassing in aangedreven assen, eindoverbrengingen en andere tandwieloverbrengingen op bedrijfsvoertuigen die onder zware omstandigheden worden ingezet.

 

Shell Spirax S3 ALS 85W-90

Speciale hypoïdolie voor differentiëlen en eindaandrijvingen die een transmissieolie volgens API-classificatie GL-5 in combinatie met Limited Slip-eigenschappen vereisen.

Shell Spirax S4 CX

Hoogwaardige transmissieolie, speciaal ontwikkeld voor gebruik in de transmissies, aangedreven assen, in oliebad opgenomen remmen en eindaandrijvingen van grondverzetmachines.

 

Shell Spirax S6 AXME

High performance brandstofbesparende synthetische olie speciaal ontworpen voor de smering van aangedreven assen en ongesynchroniseerde versnellingsbakken alsmede andere toepassingen waarvoor een SAE 75W-90 of een SAE 75W-140 API GL-5 of MT-1 product wordt gevraagd of toegestaan onder de meest zware omstandigheden.

 

Universele toepassing

Shell Spirax S4 TX 10W-40

Synthetische multifunctionele ‘STOU’ olie (Super Tractor Oil Universal) voor landbouwmachines met een uitzonderlijk goede bescherming tegen slijtage. Deze is speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden in bedrijfsomstandigheden die typisch zijn voor landbouwtoepassingen.

Offerte-aanvraag

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

Olieanalyse

In samenwerking met een toonaangevend en merkonafhankelijk laboratorium, verzorgt KSM het nemen van oliemonsters en een snelle rapportage van de olieanalyse.

Afvoer afgewerkte olie

KSM vervult niet alleen de rol van leverancier, maar zorgt aan het eind van de keten ook voor de afvoer van gebruikte en afgewerkte olie en ontzorgt hiermee de gebruiker.

Machinereiniging

Dankzij een samenwerkingsverband met strategische partners biedt KSM volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinereiniging.

Machinesmering

Met volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinesmering wordt een geoptimaliseerd smeerproces gerealiseerd om o.a. ongewenste stilstand te voorkomen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.