Castrol food grade smeermiddelen

KSM is in Nederland de enige Authorised Distributor van Castrol industriële smeermiddelen en (boorzuur- en formaldehydevrije) metaalbewerkingsvloeistoffen. Castrol, met ruim honderd jaar ervaring in de (metaal)industrie, levert hoogwaardige producten voor Automotive, Machinery Manufacture (Wind Energy), Metals en Aerospace.

Onderstaand een overzicht van het assortiment Castrol food grade smeermiddelen: 

Castrol Optileb CH

De Castrol Optileb CH serie (voorheen Viscoleb) bestaat uit een aantal synthetische kettingoliën, welke speciaal ontwikkeld zijn om te kunnen voldoen aan de geldende regelgeving in de voedingsmiddelenindustrie. Speciale additieven in de producten zorgen voor een goede bescherming tegen slijtage en corrosie. De producten zijn USDA H1/NSF goedgekeurd, vastgelegd in Certificaatnummer 134162. 

Toepassing

Castrol Optileb CH kettingoliën kunnen ingezet worden daar waar incidenteel contact met voedingsmiddelen technisch onvermijdelijk is. De producten zijn zeer goed bestand tegen uitwassing door water, en door een goede drukopname blijven zij optimaal presteren onder hoge belastingen.

Neutraal in smaak en reuk, worden de oliën hoofdzakelijk ingezet als smeermiddel voor (transport)kettingen in voedselproductielijnen, vulmachines en verpakkingsmachines. Castrol Optileb CH 32 is speciaal ontwikkeld voor toepassing bij een lage temperatuur, zoals bijvoorbeeld in koeltunnels of vriesinstallaties.


Castrol Optileb WOM is naast een witte medicinale olie voor de voedsel-, farmaceutische- en cosmetica-industrie uitermate geschikt voor alle toepassingen waar een zeer hoge graad van zuiverheid vereist is.

Voordelen

  • USDA H1 / NSF Goedgekeurd ** en fysiologisch veilig;

  • de goede hechting maakt dat het waterbestendig is en dus moeilijk uitspoelbaar / uitwasbaar;

  • mengbaar met minerale olie en breed toepasbaar;

  • hoog penetrerend vermogen;

  • optimale bescherming tegen slijtage en corrosie.

** Om zo optimaal mogelijk te voldoen aan de richtlijnen van het HACCP dient bij overgang van conventionele minerale smeermiddelen naar USDA goedgekeurde producten immer gereinigd te worden.

Let op: 
Castrol Optileb CH 280 en Optileb CH 1500 is slechts verkrijgbaar in spuitbussen. Bij deze toepassing zorgt het drijfgas voor een tijdelijk zeer lage viscositeit van de olie, en daardoor voor een zeer goede indringing in de ketting. Na  uitdamping van het drijfgas garandeert de dikke olie een optimale bescherming van de ketting.

Offerte-aanvraag

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.