Quaker Houghton emulsies

Metaalbewerkingsprocessen vereisen speciale producten. De eisen die worden gesteld zijn hoog en de toleranties klein. Naast het leveren van prestaties wordt van (koel)smeermiddelen ook verwacht dat ze bijvoorbeeld geen huidirritatie veroorzaken bij de gebruiker. De metalworking-specialisten van KSM weten welke eisen er gesteld worden in metaalbewerkende processen.

KSM is officieel distributeur van Quaker Houghton, wereldmarktleider in metaalbewerkingsvloeistoffen. 

 

Het uitgebreide pakket aan Quaker Houghton emulsies bestaat uit o.a.:

Quaker Houghton Adrana A 3601.04

Quaker Houghton Adrana A 3601.04 wordt aanbevolen voor heavy-duty bewerkingen op laag silicium gehalte aluminium en is vrij van aminen, boorzuur, nitriet, chloor en formaldehyde-releasers. 

 

Quaker Houghton Adrana 3601.04 is geschikt voor zware verspaning op aluminium legeringen, lage & hoog gelegeerde ferro metalen, en roestvrij staal.

Quaker Houghton Adrana A 2859

Quaker Houghton Adrana A 2859 is een watermengbaar, mineraaloliehoudende emulsie voor verspanende bewerking. Het product is vrij van nitriet, boorzuur, amines, fosfor en chloor en voldoet aan de Duitse TRGS 611 wetgeving. Adrana A 2859 is universeel inzetbaar voor verspanende bewerkingen en dankzij extra EP-additieven ook inzetbaar voor zeer zware verspaning, waaronder aluminiumbewerkingen. Daarnaast is deze Adrana zowel voor hooggelegeerde staalsoorten als voor gietijzer en aluminiumlegeringen zeer geschikt. Bij koperhoudende legeringen eerst een materiaalverdraagzaamheidstest uitvoeren vóór het bewerken.

 

Quaker Houghton Hocut 3220

Quaker Houghton Hocut 3220 is een vooruitstrevende boor- en formaldehydevrije emulsietechnologie met goede smeereigenschappen, die een zeer stabiele emulsie vormt en uitstekende verspanende eigenschappen bezit. Hocut 3220 is speciaal ontwikkeld voor lichte tot middelzware bewerkingen op staal en gietijzer. Het product voldoet uitstekend bij het slijpen van kogellagerringen. Vanwege het goede spoelende vermogen is de vervuiling van de machines bij slijpwerkzaamheden aan gietijzer aanzienlijk minder dan bij conventionele watermengbare metaalbewerkingsvloeistoffen. Door de stabiele emulsie en lange standtijd is het product zowel geschikt voor centrale systemen als standalone machines. De moderne boorvrije technologie verlengt de emulsiestandtijd zonder regelmatige biocidetoevoegingen.

Voordelen
 • Uitgebreide inzetmogelijkheden: ideaal voor algemene verspaning- en slijpbewerkingen aan ijzer en staal.
 • Uitstekende detergentie waardoor schone onderdelen, gereedschap en werkomgeving
 • Extreem lange standtijd: De speciale amine technologie verlengt de verversingsintervallen.
 • Zeer stabiele emulsie: geringe inzet van additieven en lage gebruikskosten
 • Boorvrij: geen SVHC-classificatie onder REACH
 • Goed schuimgedrag waardoor ideaal voor hoge drukken in een breed scala aan waterhardheid
 • Goed EHS-profiel en vrijgesteld van boor, chloor, fenol, secundaire amine (voldoet aan TRGS 611) en formaldehyde

Quaker Houghton Hocut 3350

Quaker Houghton Hocut 3350 is een geavanceerde boor- en formaldehydevrije emulsie met een hoog smerend vermogen. Hocut 3350, samengesteld uit minerale oliën en een combinatie van hoogwaardige additieven, is een zeer stabiele emulsie met uitstekende verspanende eigenschappen.

Toepassing

De specialisten van KSM hebben in de dagelijkse praktijk van veel operators feedback gekregen dat Hocut 3350 ideaal is voor het verspanen van gietijzer (klik HIER). Het is toepasbaar voor zowel centrale systemen als machines met één reservoir. Daarnaast is Hocut 3350 inzetbaar bij verschillende waterhardheden. Bovendien wordt dankzij de innovatieve technologie een lange levensduur met constant hoge kwaliteit van de emulsie gewaarborgd.

Voordelen
 • Toepasbaar voor vele waterhardheden
 • Zeer lage schuimvorming: ontworpen voor hoge drukken en debieten
 • Uitstekende anti-corrosie eigenschappen: beschermt machines, machineonderdelen, werkstukken en gereedschappen tegen corrosie
 • Zeer stabiele emulsie: lange levensduur van de vloeistof, minder behandelingen met additieven en lagere gebruikskosten
 • Zeer hoog reinigend vermogen: houdt onderdelen, machines en de werkomgeving in schone staat
 • Uitstekend EHS-profiel, geen SVHC-classificatie onder REACH: vrij van boor, formaldehyde, chloor en fenol. Bevat alleen door TRGS611 goedgekeurde amine

Quaker Houghton Hocut 3560

Quaker Houghton Hocut 3560 is een boor- en formaldehydevrije metaalbewerkingsvloeistof die een stabiele macro-emulsie vormt op basis van hoogwaardige minerale olie en polaire smerende additieven.

Toepassing

Quaker Houghton Hocut 3560 is een veelzijdig product dat wordt aanbevolen voor middelzware bewerkingen van aluminiumlegeringen en staalsoorten. Tevens is Hocut 3560 zeer geschikt voor de verspaning van messing/koperlegeringen. Bovendien kent Hocut 3560 uitstekende detergerende en bevochtigende eigenschappen die zorgen voor een schone werkomgeving.

Voordelen
 • Hoog smerend vermogen
 • Uitstekende detergerende werking: schonere onderdelen, schonere machines en een schonere werkomgeving
 • Zeer stabiele emulsie: lange levensduur van de vloeistof en daardoor lagere gebruikskosten
 • Geschikt voor zowel zacht als hard water
 • Zeer goed anti-schuimgedrag
 • Zeer goed HSSE-profiel: vrij van boorzuur, chloor, fenol, formaldehyde-releaser en secundaire aminen

Quaker Houghton Hocut 4444

Quaker Houghton Hocut 4444 is een vooruitstrevende boor- en formaldehydevrije emulsietechnologie met goede smeereigenschappen, die een zeer stabiele emulsie vormt en uitstekende verspanende eigenschappen bezit.

Toepassing

Quaker Houghton Hocut 4444 wordt aanbevolen voor lichte tot middelzware verspanende werkzaamheden op verschillende materialen zoals aluminiumlegeringen, magnesiumlegeringen, vezel versterkte composieten en ijzer. De uitstekende smerende werking van de emulsie heeft goede verspanende eigenschappen en verlengt de standtijd van de gereedschappen. Door de stabiele emulsie en lange standtijd is het product goed geschikt voor centrale systemen alsmede standalone machines. De moderne boorvrije technologie verlengt de emulsie standtijd zonder toevoeging van biocides. Hocut 4444 is een veelzijdige formulering welke weinig schuim en geen zeepvorming geeft in zacht tot hard water (10° dH – 70° dH hardheid).

Voordelen
 • Verschillende inzetmogelijkheden: ideaal voor algemene verspaning op zeer uiteenlopende materialen.
 • Goede anti-corrosie eigenschappen: ook voor gevoelige aluminiumlegeringen
 • Zeer stabiele emulsie: geringe inzet van additieven en lage gebruikskosten
 • Boorvrij: geen SVHC-classificatie onder REACH
 • Uitstekende reinigingskracht: schone werkstukken, machines en werkomgeving.
 • Zeer gering schuimgedrag: ideaal voor de hoge snelheden en drukken in middelhard tot hard water (10°dH – 70°dH)
 • Goed EHS-profiel: bevat geen boor, chloor, fenol, secundaire amines (voldoet aan TRGS 611) en formaldehyde

Quaker Houghton Hocut 5019

Quaker Houghton Hocut 5019 is een vol-synthetische vloeistof voor het slijpen van materialen uit o.a. gesinterde wolfraamcarbide. Het product bevat geen minerale olie, is een transparante vloeistof, bezit een lange standtijd en heeft een goed afscheidend vermogen ten opzichte van vreemde olie.

Toepassing

Quaker Houghton Hocut 5019 wordt aanbevolen voor het slijpen van wolfraamcarbide werkstukken waarin kobalt verwerkt is. De vol-synthetische samenstelling bevat een speciaal additievenpakket welke het oplossen van kobalt in de vloeistof voorkomt. Daarnaast zijn in Hocut 5019 smerende additieven uit polymeren toegevoegd voor verlenging van de standtijd van slijpschijven en ter verhindering van verdampingsresten op de machines

Voordelen
 • Volledig afscheiden van olie: uitstekend zicht op het werkstuk zonder dat het ten koste gaat van het koelend vermogen.
 • Voorkomt wegspoelen van Kobalt: geen risico voor werknemers en milieu.
 • Extreem goed schuimgedrag: geen extra toevoeging van antischuim nodig.
 • Uitstekend spoelend vermogen: schone werkstukken, machines en werkomgeving
 • Bevat polymeren ter verhoging smeereigenschappen: Langere standtijd van slijpschijven en voorkoming van resten op de machines.
 • Goed afscheidend vermogen: uitstekende filtratiemogelijkheden.
 • Boorvrij: geen SVHC-classificatie onder REACH
 • Goed EHS-profiel (milieu, gezondheid en gevaren): bevat geen minerale olie, boor, chloor, fenol, secundaire amines en formaldehyde

Quaker Houghton Sitala A 400

Quaker Houghton Sitala A 400 is een nieuwe generatie amine-en boorvrije koelvloeistof  voor algemene verspaning van een grote verscheidenheid aan materialen. 

Toepassing

Quaker Houghton Sitala A 400 is een uitstekende amine- en boorvrije koelvloeistof voor algemene verspaning van gietijzer, staal-, aluminium- en koperlegeringen. Quaker Houghton Sitala A 400 is geschikt voor lichte tot middelzware bewerkingen alsook slijpbewerkingen op al deze materialen. Voor metaalbewerkers die uitsluitend koperlegeringen verspanen wordt aanbevolen om gebruik te maken van speciaal hiervoor ontwikkelde koelvloeistoffen uit het Quaker Houghton gamma. De aanbevolen start waterhardheid, voor verzekeren van optimale prestaties, voor Sitala A 400 is 5 – 15°dH.

Voordelen
 • Uitstekende detergentie – resulteert in zuivere werkstukken en machines en creëert een aangenamere werkomgeving
 • Goede roestbescherming – ten gevolge van de aanwezigheid van specifieke anti-corrosie additieven. Dit resulteert in een verminderde afkeur en een verlaging van de onderhoudskosten ten gevolge van roestproblemen
 • Schuim arm – garandeert probleemloze werking in combinatie met hoge werkdrukken en debieten
 • Huidvriendelijk – laag risico op huidirritatie, leidend tot verhoogde tevredenheid van operatoren
 • Vrij van boor, amines, bactericide, chloor, fenol, nitriet

Offerte-aanvraag

Quaker Houghton veiligheidsbladen

Voor de meest actuele veiligheidsinformatiebladen en productdatabladen van Quaker Houghton: bel of mail naar KSM.

Quaker Houghton corporate video / sustainability

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.