Shell smeervetten

KSM levert Shell smeermiddelen en Shell smeervetten in Nederland en België. Het portfolio, ontwikkeld voor de meest uiteenlopende en specifieke toepassingen, omvat vele en hoogwaardige industriële smeermiddelen en smeervetten.

 

Onderstaand een overzicht van het assortiment Shell (biologisch afbreekbare) smeervetten.  

Shell Gadus S2 V100

Multifunctioneel smeervet aanbevolen voor industriële toepassing, voor de smering van glijlagers en wentellagers die met matige tot hoge snelheid draaien.

Shell Gadus S2 V220 00

Half vloeibaar tandwielvet voor industrieel gebruik. Speciaal aanbevolen voor de smering van tandwielen in een niet-oliedichte omkasting waarbij een halfvloeibaar vet wordt gevraagd en voor glijlagers en wentellagers onder zware omstandigheden (belasting, vochtinwerking, schokbelasting) wanneer deze worden gesmeerd met behulp van een centraal vetsmeersysteem ontworpen voor het verpompen van een NLGI 00 vet.

Shell Gadus S2 V220

‘Extreme Pression’ smeervet voor de algemene vetsmering in de industrie, voor de smering van wentellagers, glijlagers en tandwieloverbrengingen, en voor vetgesmeerde onderdelen in de transportsector.

Shell Gadus S2 V220AC

Multifunctioneel ‘Extreme Pression’ smeervet met hoge waterbestendigheid.

Shell Gadus S2 V220AD

Multifunctioneel molybdeen disulfide vet voor zware omstandigheden. Dit smeervet is speciaal bedoeld voor de smering van een brede reeks toepassingen in de industrie, zoals geleidingen, glijlagers en zwaarbelaste langzaam draaiende wentellagers blootgesteld aan trillingen, vocht of stof.

Shell Gadus S2 A320

Waterbestendig ‘Extreme Pression’ smeervet voor de scheepvaart en voor landbouwmachines.

Shell Gadus S2 U460L

Vet voor industriële toepassingen bij zeer hoge temperatuur. Het temperatuurbereik strekt zich uit van -10 °C tot +180 °C (piektemperaturen tot 200 °C).

Shell Gadus S3 V100

‘Regular load’ smeervet voor de smering van op normale of hogere snelheid draaiende wentellagers onder normale belasting, hogere temperatuur en in een vochtige omgeving.

Shell Gadus S3 V220C

Multifunctioneel vet van superieure kwaliteit, voor wentellagers in industriële toepassingen die onder uiteenlopende omstandigheden worden ingezet, zoals onder hoge en/of schokkende belasting, bij hogere temperaturen of in vochtige omgeving. Wordt tevens toegepast voor de smering van wiellagers van alle typen personenauto’s en bedrijfsvoertuigen die onder zware omstandigheden dienst doen (hoge bedrijfstemperaturen als gevolg van veelvuldig afremmen bij hoge snelheid). Door de goede eigenschappen bij hoge temperatuur kan het vet ook worden gebruikt in zwaarbelaste lagers van drukgroepen en in de lagers van elektromagnetische remmen zoals die gemonteerd kunnen zijn op bedrijfsvoertuigen.

Shell Gadus S3 V460

Heavy duty smeervet voor de smering van wentellagers bij hogere temperatuur onder hoge belasting en in een vochtige omgeving, lagers onder schokbelasting en lagers blootgesteld aan sterke trillingen.

Shell Gadus S4 V45AC

Vet met synthetische componenten en extreme pressure additieven voor een uitmuntende bescherming onder alle condities. Dit vet is geschikt voor centrale smeersystemen.

Shell Gadus S5 V42P 2,5

Vet van zeer hoge kwaliteit, dat het mogelijk maakt zeer lange nasmeerintervallen aan te houden bij de smering van sneldraaiende wentellagers, zoals bijvoorbeeld de wentellagers in elektromotoren.

Biologisch afbreekbaar smeervet

Shell Naturelle Grease S5 V120 P2 (voorheen EP2)

Shell Naturelle Grease S5 V120P is een milieuvriendelijk biologisch afbreekbaar hoogwaardig smeervet ontwikkeld op basis van een lithium hydroxystearate indikker met additieven die uitstekende EP, anti-slijtage, oxidatiestabiliteit en anti-roest eigenschappen bevatten. Shell Naturelle Grease V120 P2 is gechikt voor toepassingen waarbij niet valt te vermijden dat het gebruikte vet in het milieu terecht komt zoals bijvoorbeeld bij chassis-smering, machines in de land-, tuin- en bosbouw, spit- en freesmachines, waterzuiveringsinstallaties en bij sluizen.

Belangrijkste toepassingen

  • Wentel- en glijlagers en algemene industriële smering
  • Inzetbaar over een temperatuurbereik dat loopt van -35C tot 100C voor lagers die werken op 75% van de maximale nominale snelheid (bestand tegen temperaturen tot 1200C tijdelijk)
  • Volledig biologisch afbreekbaar volgens de nieuwste CEC L-33-A-93 standaard, met Ecolabel

Prestaties, Kenmerken & Voordelen

  • Volledig biologisch afbreekbaar volgens de nieuwste CEC L-33-A-93 standaard
  • Goede weerstand tegen oxidatie en mechanische stabiliteit
  • Goede corrosiewerende eigenschappen 

Specificaties, Goedkeuringen & Aanbevelingen

  • Becker Marine Systems
  • Rolls Royce Marine Europees
  • Ecolabel, licentienummer UK/27/004

Offerte-aanvraag

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.