Memolub automatische smeersystemen

Dankzij het MEMOLUB® smeersysteem worden alle, dus ook de moeilijk bereikbare en/of gevaarlijke smeerpunten, automatisch gesmeerd met het juiste smeermiddel, op het juiste moment, op de juiste plaats en met exact de juiste hoeveelheid.

 

Hiertoe biedt het Memolub® assortiment een volledig en specifiek aanbod van autonome smeerinrichtingen van 10 en 25 bar voor alle type industriële toepassingen. Voor een totaaloverzicht van alle mogelijkheden, download de brochure (zie verder).                                                 

De Memolub technologie

De accumulerende werking van het MEMOLUB®  systeem beschermt niet alleen de bewegende delen van de machine, maar  tevens het smeermiddel. Het zgn. afscheidings-fenomeen (‘bleeding’), veroorzaakt door een te hoge druk, wordt namelijk vermeden.
De tegendruk die wordt gegenereerd door een smeersysteem hangt af van een aantal factoren: o.a. de diameter van de leiding, het type smeermiddel en de omgevingstem-peratuur zijn belangrijke factoren in het smeerproces. Het belangrijkste element is echter de verhouding tussen snelheid en druk waarbij het smeermiddel wordt uitgedreven. De unieke kenmerken van de operationele MEMOLUB® lossen dit probleem op.

De MEMOLUB®, zonder hoge druk, zorgt dat de te smeren punten bereikt worden met behoud van de oorspronkelijke eigenschappen van de smeermiddelen.

Eenvoudig tot 30% besparen

Eenvoudig en doeltreffend tot 30% besparen: het MEMOLUB®-systeem is een autonoom elektromechanisch smeersysteem voor installaties met één of meerdere smeerpunten. De hoge ejectiedruk tot 25 bar zet de deur open voor een hele reeks nieuwe toepassingen die niet mogelijk zijn met conventionele systemen.

 

Het MEMOLUB®-systeem kan op afstand worden gebruikt, tot acht meter van het smeerpunt, wat vooral handig is bij gevaarlijke of moeilijk bereikbare punten. Bovendien is het stilleggen van machines ten behoeve van een smeerbeurt minder noodzakelijk.

 

Het MEMOLUB®-systeem vormt dan ook een eenvoudige en doeltreffende manier om een optimale smering te garanderen en tegelijkertijd de kosten te drukken.

Wereldwijd toegepast

De uitzonderlijke functionaliteiten en de grote doeltreffendheid van het MEMOLUB®-systeem worden binnen de industrie wereldwijd erkend. MEMOLUB®-systeem wordt dan ook reeds in meer dan zestig landen toegepast voor de automatische smering van machines.

Download

Offerte-aanvraag

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.