Fuchs Cassida voedselveilige compressorolie

KSM is officieel distributeur van Fuchs Cassida voedselveilige smeermiddelen. Fuchs Cassida biedt het meest uitgebreide gamma aan smeermiddelen voor alle toepassingsdomeinen in de voedings- en drankenindustrie en de bijhorende sectoren. Alle Fuchs Cassida producten zijn NSF-geregistreerd en de Cassida-productiesites zijn ISO 21469 gecertificeerd. Daarnaast zijn Kosher- en Halal-certificaties beschikbaar, die aantonen dat de smeermiddelen beantwoorden aan de religieuze en wettelijke voedselvereisten van islamitische en Joodse klanten. Ook vormen de voedselveilige Fuchs smeermiddelen geen gevaar voor mens en/of het milieu in het kader van Mosh en Moah-regelgeving.

In de voedingsmiddelenindustrie is de reglementering van geschikte en voedselveilige smeermiddelen erg strikt, met als doel de consument te beschermen in geval van contaminatie. Het toepassen van de verkeerde smeermiddelen kan bij contaminatie namelijk direct leiden tot medische klachten bij gebruikers, recall acties en indirect tot reputatieschade. De Food-specialisten van KSM adviseren over de toe te passen voedselveilige smeermiddelen en de wijze waarop machines, die gebruikt worden voor de productie en/of verwerking van voedingsmiddelen, smeertechnisch onderhouden dienen te worden om zodoende het productieproces storingsvrij te laten verlopen en de (financiële) risico’s te minimaliseren.

Onderstaand een overzicht van het assortiment Fuchs Cassida voedselveilige compressorolie. 

Fuchs Cassida FLUID CR 46 en CR 100

Kwalitatief hoogwaardige tandwielolie op basis van sterk geraffineerde minerale olie, aangevuld met zwavel/fosfor-additieve technologie voor extreme druk. Dit resulteert in een uitstekende thermische stabiliteit en zware belastbaarheid.

Fuchs Cassida FLUID CR 46 en CR 100 zijn hoogwaardige vloeistoffen die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in schroef- en schottencompressoren die worden gebruikt in de levensmiddelen-, drankenverwerkende- en verpakkingsindustrie. Ze zijn gebaseerd op een zorgvuldige mix van synthetische vloeistoffen en geselecteerde additieven die zijn gekozen omdat ze voldoen aan de strenge eisen van de  voedingsmiddelenindustrie.

De belangrijkste toepassingen:

 • Schroef- en schottencompressoren
 • Glij- en wentellagers en wentellagers
 • Smering voor algemene doeleinden, inclusief lichte tandwielkasten

Voordelen

 •  Basisvloeistoffen kunnen onder de meeste bedrijfsomstandigheden voor een superieure smering zorgen.
 • Zeer goede antislijtageprestaties, wat resulteert in een betere benutting van de plant.
 • CASSIDA FLUID CR heeft van nature goede waterafstotende eigenschappen en is bestand tegen schuimvorming.
 • Uitstekende prestaties bij hoge temperaturen zijn bestand tegen de vorming van schadelijke oxidatieproducten bij hoge temperaturen, wat resulteert in een lange levensduur van de olie.
 • Neutrale geur en smaak
 • Hoge viscositeitsindex
 • Goede bescherming tegen corrosie van alle metaalbewerkingsoppervlakken.
 • Goede eigenschappen bij lage temperaturen tot -40°C.
 • NSF H1, Kosher en Halal gecertificeerd.
 • NSF ISO 21469
 • DIN 51506 VBL, VCL, VDL
 • ISO 6743-3 DAG, DAH, DAJ

Fuchs Cassida FLUID RF 46 en FR 68

CASSIDA FLUID RF 46 en 68 zijn hoogwaardige vloeistoffen die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in ammoniakkoelcompressoren in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie Zij zijn gebaseerd op een zorgvuldig mengsel van synthetische vloeistoffen gekozen vanwege hun vermogen om te voldoen aan de strenge eisen van dit type apparatuur in de voedingsmiddelenindustrie. Geregistreerd door NSF (klasse H1) voor gebruik op plaatsen waar incidenteel contact met levensmiddelen mogelijk is. Geproduceerd volgens FLT Kwaliteitsnormen normen, in faciliteiten waar HACCP-audit en Good Manufacturing Practice zijn geïmplementeerd en deel uitmaken van de kwaliteits- en hygiënebeheerssystemen. deel uitmaken van de beheersystemen voor kwaliteit en hygiëne ISO 9001 en ISO 21469.

Aanbevolen voor gebruik in open en halfopen compressoren, zowel schroef- als zuigercompressoren. Ze zijn ontworpen voor toepassingen met ammoniak (R717) waar ze uitstekende prestaties leveren bij hoge en lage verdampingstemperaturen. Ze kunnen ook worden gebruikt met isobutaan (R600a) en CO2 (R744). Gebruik in dit geval na overleg met de respectievelijke compressor OEM.

Voordelen

 • Basisvloeistoffen bieden een superieure smering onder de meeste bedrijfsomstandigheden.
 • Bieden een uitstekende beheersing van afzettingen en slibvorming, vooral bij gebruik met ammoniak. Dit maakt langere olieverversingsintervallen mogelijk in vergelijking met minerale olie.
 • Uitstekende stabiliteit bij hoge temperaturen en oxidatie.
 • Neutrale geur en smaak.
 • Hoge viscositeitsindex voor gemakkelijk starten bij lage temperaturen en goede smering bij hoge bedrijfstemperaturen.
 • Goede eigenschappen bij lage temperaturen tot -40 °C De formulering vergemakkelijkt een snelle scheiding van het koelmiddel in de olieafscheider.
 • NSF H1, Kosher, Halal gecertificeerd
 • DIN 51501-1 (KAA / KC)

Offerte-aanvraag

MOSH/MOAH statement van Fuchs Lubricants Germany GmbH

Producenten in de voedingsmiddelenindustrie moeten aan steeds strengere eisen voldoen. Lees HIER het statement dat onze partner Fuchs Lubricants Germany GmbH heeft afgegeven met belangrijke informatie over de (productie van) Cassida- en Cassida FM producten in relatie tot MOSH / MOAH.

Fuchs Cassida veiligheidsbladen

Voor de meest actuele veiligheidsinformatiebladen en productdatabladen van Fuchs Cassida: bel of mail naar KSM.

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.