Castrol tandwielolie

KSM is in Nederland de enige Authorised Distributor van Castrol industriële smeermiddelen en (boorzuur- en formaldehydevrije) metaalbewerkingsvloeistoffen. Castrol, met ruim honderd jaar ervaring in de (metaal)industrie, levert hoogwaardige producten voor Automotive, Machinery Manufacture (Wind Energy), Metals en Aerospace.

Onderstaand een overzicht van het assortiment Castrol tandwielolie.

Castrol Alpha SP

Kwalitatief hoogwaardige tandwielolie op basis van sterk geraffineerde minerale olie, aangevuld met zwavel/fosfor-additieve technologie voor extreme druk. Dit resulteert in een uitstekende thermische stabiliteit en zware belastbaarheid.

Castrol Alphasyn EP

Alphasyn EP is een synthetische tandwielolie met zwavel/fosfor-additieven voor extreme druk, geschikt voor gebruik in overbrengingen waar weerstand tegen micropitting nodig is en ook in extreme omgevingen.

Castrol Optigear BM

Bevat Microflux Trans plastische vervormingstechnologie en zorgt voor langdurige smering, zelfs in lastige omstandigheden. OTIGEAR is geformuleerd om te helpen de levensduur van uw machines te verlengen en te beschermen tegen toekomstige schade.

Castrol Optigear EP

In Optigear EP zorgt de combinatie van de geringe wrijving als gevolg van de MFT-PD technologie, tandwielolie-CLP en GL5 – FZG ‘Sprungtest’ prestaties ervoor dat dit productassortiment bij uitstek geschikt is voor toepassingen waar grens- en mengfilmsmering voorkomt.

Castrol Molub-Alloy GM

De formulering van Molub-Alloy GM en onze zelfontwikkelde mix van vaste smeerstoffen maken het product bij uitstek geschikt voor heavy-duty- en stotende belasting waar extreme druk (EP)-karakteristieken vereist zijn.

Castrol Alphasyn PG

Het assortiment Alphasyn PG synthetische tandwieloliën is ontwikkeld op basis van polyalkyleenglycol (PAG) vloeistoffen, aangevuld met anti-oxidanten, corrosieremmers en extreme druk (EP) additieven met een hoge thermische stabiliteit.

Castrol Optigear Synthetic 800

De synthetische tandwieloliën op basis van OPTIGEAR Synthetic 800 PAG werden ontwikkeld voor het smeren van zwaarbelaste tandwielen, bussen en lagers die worden blootgesteld aan een breed temperatuurbereik, van omgevingstemperatuur tot verhoogde temperaturen.

Castrol Optigear Synthetic CT

Dit product is speciaal ontwikkeld in samenwerking met een van de toonaangevende turbinefabrikanten in de wereld en voldoet aan of overtreft de eisen van de nieuwste specificaties van grote OEM’s.

Castrol Optigear Synthetic X

Voor gebruik in combinatie met industriële tandwielen in omstandigheden met grote temperatuurfluctuaties en hoge belastingen, zoals in windturbines.

Castrol Optigear Synthetic PD…ES

Het Optigear Synthetic PD…ES-assortiment is gebaseerd op synthetische koolwaterstoffen (PAO’s) met het geavanceerde tandwieloliesysteem van Castrol dat speciale plastische vervorming (PD) en oppervlakteverbetering geeft. Voor geringe wrijving en minder uitvaltijd.

Offerte-aanvraag

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.