Quaker Houghton vonkerosie vloeistof

Metaalbewerkingsprocessen vereisen speciale producten. De eisen die worden gesteld zijn hoog en de toleranties klein. Naast het leveren van prestaties wordt van (koel)smeermiddelen ook verwacht dat ze bijvoorbeeld geen huidirritatie veroorzaken bij de gebruiker. De metalworking-specialisten van KSM weten welke eisen er gesteld worden in metaalbewerkende processen.

KSM is officieel distributeur van Quaker Houghton, wereldmarktleider in metaalbewerkingsvloeistoffen. 


Het uitgebreide pakket aan Quaker Houghton vonkerosie vloeistof bestaat uit: 

Quaker Houghton Macron EDM 110

Quaker Houghton Macron EDM 110 bestaat uit paraffinische koolwaterstoffen, is kleurloos en nagenoeg geurloos. Het lage aromaatgehalte draagt bij tot een verbeterde werkomgeving. Houghton Macron EDM 110. Een hoge vonkoverslag, gekoppeld aan een geringe geleidbaarheid en gecombineerd met een uitstekend spoelvermogen, garanderen een hoge materiaalafname. 

Quaker Houghton Macron EDM 110 heeft een uitzonderlijk hoge chemische weerstand ten opzichte van vonkontlading en is tevens zeer goed filtreerbaar met behulp van de klassieke filtermedia. De Macron EDM 110 kan gebruikt worden in combinatie met grafiet- en koperelektrodes.

Toepassing

  • Laag viskeuze olie voor vonkerosie en geschikt voor zowel ruwvonken als fijnvonken

  • Ook voor zeer nauwe vonkspleten wordt een uitstekende spoeling verkregen. Het gebruik van Quaker Houghton Macron EDM 110 laat toe om oppervlakteruwheden van minder dan 3 μm te verkrijgen

  • Quaker Houghton Macron EDM 110 is eveneens uitstekend geschikt voor het slijpen van gereedschappen

  • Tevens inzetbaar als bandslijpolie voor aluminium.

Approvals

  • Waldrich

  • Makino

Offerte-aanvraag

Quaker Houghton veiligheidsbladen

Voor de meest actuele veiligheidsinformatiebladen en productdatabladen van Quaker Houghton: bel of mail naar KSM.

Quaker Houghton corporate video / sustainability

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.