Shell warmteoverdrachtsolie

KSM levert Shell smeermiddelen en Shell smeervetten in Nederland en België, waaronder Shell warmteoverdrachtsolie. Het portfolio, ontwikkeld voor de meest uiteenlopende en specifieke toepassingen, omvat vele en hoogwaardige industriële smeermiddelen en smeervetten.

Onderstaand een overzicht van het assortiment Shell warmteoverdrachtsolie.

 

Shell Heat Transfer Oil S2 32

Shell Heat Transfer Oil S2 32 is een hoog performante warmteoverdrachtsvloeistof. Shell Heat Transfer Oil S2 32 is samengesteld op basis van zorgvuldig geselecteerde, hooggeraffineerde minerale oliën, geselecteerd op basis van hun superieure prestaties in gesloten warmteoverdrachtsystemen. 

Toepassingen

 • Gesloten warmteoverdrachtssysteem door vloeistofcirculatie in industriële toepassingen
 • Maximale filmtemperatuur (wand): 320 °C
 • Maximale bulktemperatuur van de vloeistof: 300 °C

Voordelen

 • Verlengde onderhoudsintervallen
  Shell Heat Transfer Oil S2 32 is samengesteld op basis van zorgvuldig geselecteerde, hooggeraffineerde minerale oliën en weerstaat het zgn kraken van de olie, oxidatie en verdikking. Dit maakt een langere levensduur mogelijk met behoud van een efficiënte warmtewisseling en een goede circulatie van de vloeistof in het circuit. Zo wordt vermeden dat de maximale temperatuur bij contact met de warme ·wand overschreden wordt.

 • Systeemefficiëntie
  De lage viscositeit van de olie zorgt voor een uitstekende vloeibaarheid en warmtewisseling binnen een breed temperatuurbereik. Shell Heat Transfer Oil S2 32 heeft een lage dampspanning en is daardoor goed bestand tegen het zgn kraken van de olie. Daarmee wordt ook de vorming van vluchtige ontbindingsproducten beperkt.

 • Bescherming tegen slijtage
  Shell Heat Transfer Oil S2 32 is niet corrosief en heeft een hoog oplossend vermogen, waardoor de vorming van afzettingen tot een minimum wordt beperkt.

 • Efficiënte warmtewisselingen
  De lage viscositeit van de olie verzekert een doeltreffende vloeibaarheid en warmtewisseling binnen een breed temperatuurbereik. 

Offerte-aanvraag

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.