Onze organisatie

KSM is voor de gehele industrie de aangewezen partner voor het optimaliseren van smeertechnische onderhoudsprocessen en het (volautomatisch) ontzorgen van uw emulsiebeheer.

In één overzicht al onze specifieke oplossingen zien: klik HIER!
Weten voor wie wij reeds een partner zijn: zie bijgaand een kleine selectie!
Meer info over onze huidige organisatie en de historie van KSM: lees dan verder!

 

KSM: altijd een oplossing

KSM is in 1958 opgericht waarna, begonnen als Shell distributeur, KSM haar activiteiten gedurende de jaren steeds verder heeft uitgebreid. Wij zijn inmiddels dan ook met recht voor alle industriële sectoren de aangewezen partner voor het optimaliseren van smeertechnische onderhoudsprocessen en het (volautomatisch) ontzorgen van het emulsiebeheer.

Als (exclusief) leverancier van industriële smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen van wereldmarktleiders als Castrol, Quaker Houghton, Shell en Fuchs biedt KSM, naast zestig jaar kennis en (praktijk)ervaring, een uitgebreid portfolio topkwaliteit smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen. Daarnaast faciliteren wij een aanvullend producten- en dienstenpakket.

KSM bedient de Nederlandse markt met o.a. de volgende afdelingen:

Sales

Vijf landelijk opererende Account Managers / Technisch Adviseurs adviseren onze (nieuwe) relaties in de (metaal)industrie. Hierbij worden zij ondersteund door de afdeling ‘Commerciële Binnendienst’.

Operational Excellence

Bij een groeiend aantal bedrijven groeit het besef dat procesgericht denken tot enorme kostenbesparingen kan leiden. Om onze relaties te adviseren, ondersteunen en begeleiden in het optimaliseren van de (smeertechnische) onderhoudsprocessen beschikken wij over een gespecialiseerde Operational Excellence Manager

Productmanagement

De Productmanager draagt binnen KSM zorg voor een adequate en actuele technische ondersteuning op het gebied van het totale productassortiment.

Inkoop

Is o.a. verantwoordelijk voor het tijdig, en tegen de juiste tarieven, beschikbaar zijn van onze producten.

Logistiek

De logistieke afdeling is verantwoordelijk voor tijdige en correcte leveringen aan onze klanten. Gezien de sterke groei van KSM zijn wij bovendien enkele jaren geleden de samenwerking aangegaan met partner ‘Thijs Logistics’, waarmee de logistieke processen verder geoptimaliseerd zijn.

Marketing & Communicatie

Deze afdeling is verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten die door KSM worden ontplooid. Dit varieert van beursdeelnames tot het ontwikkelen van content voor de website en de in ontwikkeling zijnde webshop. Daarnaast is Marketing en Communicatie verantwoordelijk voor alle communicatie naar relaties, media, instanties etc.

Finance

De afdeling Finance is o.a. verantwoordelijk voor de correcte verwerking van alle financiële transacties.

Vacatures

Klik HIER voor een overzicht van onze actuele vacatures.

KSM: de historie

 
 • 1958 Oprichting, officieel verdeler Shell (Nederland)
 • 2002 Verhuizing naar nieuwe locatie te Elsloo (Lb.)
 • 2005 Nieuwe directie: X.M.N. Keulen
 • 2007 Officieel verdeler Shell (België)
 • 2009 Overname activiteiten Shell Metalworking Benelux
 • 2010 Officieel verdeler Houghton
 • 2011 Officieel verdeler Fuchs
 • 2012 Verhuizing naar nieuwe locatie te Roermond
 • 2016 Authorised Distributor Castrol Industrial
 • 2016 Verhuizing naar nieuwe, grotere locatie te Schinnen
 • 2018 Exclusief distributeur Nederland van Memolub automatische smeersystemen
 • 2019 Exclusief distributeur Nederland van Belki Filtratiesystemen
 • 2022 Premium Distributor Benelux van Aquaslide
 • 2022 Verhuizing naar nieuw bedrijfspand te Herten (gem. Roermond)

Nieuws en interessante artikelen

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.