Fluid Management

Met het KSM Fluid Management pakket wordt de kwaliteit van (koel)smeermiddelen en emulsies in optimale conditie behouden. Dit draagt niet alleen bij aan een geoptimaliseerd productieproces, maar realiseert bovendien besparingen die kunnen oplopen tot 10-30% van de onderhoudskosten.

 

Het KSM Fluid Management pakket bestaat uit de volgende services:

Emulsies 24/7 meten én bijvullen​​

Met het unieke ‘high tech emulsiebeheer’ concept maakt KSM het als eerste voor iedere metaalbewerker mogelijk om 24/7 volautomatisch de pH waardes, geleidbaarheid, concentratie en temperatuur van emulsies te bewaken en stabiel te houden.

Olieanalyse

Oliemonsters geven veel informatie over de toestand van machines en worden beschouwd als essentieel hulpmiddel voor preventief, planmatig en periodiek onderhoud. KSM verzorgt monstername en rapportage, in samenwerking met een merkonafhankelijk laboratorium.

Emulsiemeting

Het analyseren van emulsies levert een goed en uiterst waardevol beeld op over de kwaliteit van het toegepaste koelmiddel. Om problemen te voorkomen en de gebruiksduur hiervan te verlengen, verdient het dan ook aanbeveling regelmatig een emulsiemeting uit te voeren.

Afvoer Olie/Emulsie

Smeerolie, hydrauliekolie, boor- en snijolie, motorolie en olie- water- en slibmengsels worden, tegen zeer concurrerende tarieven, binnen enkele werkdagen op locatie bij de gebruiker afgehaald en milieutechnisch gezien op verantwoorde wijze verwerkt.

Machinereiniging

Vervuilde machine kennen een toenemend risico op storingen en/of ongewenste stilstand. Het is dan ook van het uiterste belang om, zodra verontreiniging optreedt en wordt geconstateerd, slijtagedeeltjes en contaminaat uit de machine te verwijderen.

Machinesmering

Om vroegtijdige en overmatige slijtage tegen te gaan moeten alle bewegende delen van een machine goed zijn gesmeerd. Uiteraard is het daarbij van eminent belang dat het juiste smeermiddel wordt geadviseerd en toegepast.

De voordelen van Fluid Management

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.