De Feestdagen naderen en voor een aantal bedrijven kan dit een korte bedrijfssluiting betekenen. Als gevolg hiervan bestaat de mogelijkheid dat CNC machines, afgevuld met watermengbare koelsmeermiddelen, gedurende een kortere of langere periode gaan stilvallen. Mocht dit het geval zijn, dan volgen onderstaand enkele handige adviezen hoe in eerste instantie de koelsmeermiddellen in een optimale conditie te behouden.
Aanpassen concentratie
Verhoog de concentratie van uw koelsmeermiddel met minimaal 1% boven de volgens het TDS vereiste minimale concentratie. Gebruik ter controle hiervoor een refractometer.
Aanwezige vervuiling verwijderen
Zorg dat het koelsmeermiddel vrij is van verontreinigingen zoals bijvoorbeeld lekolie, spanen, etc. Gebruik voor het verwijderen van lekolie een olieskimmer.
Vloeistof circuleren
Zorg dat het koelsmeermiddel regelmatig, idealiter met vaste tijdsintervallen, in beweging is door deze rond te pompen. Indien dit niet mogelijk is dan het koelsmeermiddel beluchten door het inblazen van kleine hoeveelheden lucht.
Concentratie en pH-waarde checken
Check tussentijds regelmatig de concentratie en pH-waarde en leg deze gegevens vast.
Totaalpakket aanvullende services
KSM faciliteert een uitgebreid aanvullend (diensten)pakket voor het optimaliseren van het vloeistoffenbeheer en het productieproces. Meer informatie hierover, klik dan op onderstaande afbeeldingen:
Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.
Volg KSM op LinkedIn
Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.
Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?
KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.