Waarom er speciale smeermiddelen voor de voedingsmiddelenindustrie zijn?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Het eenvoudige antwoord is dat voedselveilige smeermiddelen  speciaal ontworpen en goedgekeurd zijn voor gebruik in voedselverwerkende omgevingen. Hierdoor kan het risico op besmetting worden voorkomen en wordt bovendien voldaan aan wettelijke voorschriften.

Voedselveiligheid

Wanneer er sprake is van direct of incidenteel contact met levensmiddelen dient u een smeermiddel van voedselkwaliteit H1 te gebruiken. Dit moet ook worden overwogen als u producten maakt die met voedsel in verband worden gebracht, bijvoorbeeld verpakkingen. NSF, H1 of HT1 geregistreerde smeermiddelen minimaliseren het risico van besmetting tijdens het productieproces. Bovendien zijn veel food grade smeermiddelen geschikt voor Halal, Kosher en glutenvrije bereidingen.

Voordelen voedselveilige smeermiddelen

Naast het minimaliseren van besmettingsrisico’s en het voldoen aan wettelijke voorschriften, wat dure product recalls en imagoschade kunnen voorkomen, biedt de inzet van voedselveilige smeermiddelen nog meer voordelen. O.a. het feit dat deze smeermiddelen afgestemd zijn op de specifieke omstandigheden (hoge temperaturen, vocht etc) in de voedselverwerkende productieomgeving draagt bij aan het optimaliseren van uw machineprestaties. Bovendien kan hierdoor niet alleen de levensduur van uw machines worden verlengd, maar wordt er tevens op zo energie-efficiënt mogelijke wijze geproduceerd.

Advies

Als Authorised Distributor van Castrol en officieel leverancier van Fuchs Cassida levert KSM een compleet pakket aan voedselveilige smeermiddelen. Wij adviseren u over de juiste inzet en implementatie van deze specifieke smeermiddelen. Tevens kunnen wij u, in samenwerking met onze partners, informeren over de mogelijke impact van wet- en regelgeving op uw bedrijf en evt audits begeleiden.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.