Belki Smart Unit bespaart emulsieverbruik

De uitdaging

Een klant hanteerde als vaste procedure om zijn koelvloeistof ieder half jaar te vervangen op basis van standtijd.
KSM werd verzocht mee te denken of het mogelijk was om zowel het koelvloeistofverbruik als ook het aantal benodigde uren voor het schoonmaken van de machines te reduceren.

De oplossing

Belki Smart Unit: skimt toplaag en zuigt tevens vloeistof uit het midden of bodem van de tank. De opgenomen olie wordt eerst gereinigd door een diepbedfilter, daarna scheidt magnetisch filter de kleinste metalen deeltjes af. Tot slot wordt de lekolie van de koelvloeistof afgescheiden met een olieafscheider. De afgescheiden olie wordt opgeslagen in een binnentank, de vervuiling van het magneetfilter in een bak opgevangen, het gebruikte filterpapier automatisch afgewikkeld en de gereinigde emulsie teruggevoerd naar de machine.

Het resultaat

Besparing op verbruik koelvloeistof, arbeid en afvoerkosten, minder slijtage en langere standtijd van gereedschappen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.