Castrol Optigear 1100: nieuwe technologie bespaart tienduizenden euro's

De uitdaging

Een grote internationale producent in zelfklevende folie had, ondanks de inzet van een tandwielkastolie van een concullega, te maken met overmatige slijtage aan de tandwielen van de reductiekast van een kalanderwals.

De oplossing

Na een zorgvuldige analyse heeft KSM in nauw overleg met de klant Castrol Optigear 1100/460 als alternatief ingezet. Castrol Optigear 1100 is een tandwielkastolie die kwalitatief hoogstaande minerale oliën combineert met het  Tribol Grease and Oil Additives (T.G.O.A) additievenpakket, dat ruimschoots de werking van alle tot nu toe bekende EP en slijtagebeschermende additieven overtreft. Onder invloed van hoge belasting en oplopende bedrijfstemperatuur worden door T.G.O.A. op chemisch-fysische wijze de ruwheden in het metaaloppervlak gepolijst en geëgaliseerd. Ontstaan er bij het aan- of uitlopen stootbelastingen die onverhoopt weer tot beschadigingen van het oppervlak zouden kunnen leiden, dan wordt het T.G.O.A. additievenpakket opnieuw geactiveerd.

 

Hiermee markeert de Optigear 1100 een nieuwe en opmerkelijke vooruitgang op het gebied van de technologie van tandwielsmering. Optigear 1100 is weliswaar het meest effectief indien de aandrijving vanaf het begin hiermee gevuld is, maar de ervaring leert dat de olie ook zijn nut bewijst in aandrijvingen waar de loopvlakken in bedrijf al schade hebben opgelopen.

Het resultaat

Na toepassing van de Optigear 1100 heeft er geen oliewissel hoeven plaats te vinden en bleek de revisie met minimaal een jaar uitgesteld te kunnen worden, met tienduizenden euro’s besparing tot gevolg.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.