Castrol Viscogen KL23: optimale kettingsmering bij hoge temperaturen

De uitdaging

Een grote fabrikant van metalen onderdelen constateerde dat de olie afdroop van de kettingen van de poedercoat-ovens. Dit had afkeur van diverse productieruns tot gevolg, vanwege het feit dat er sprake was van ingedroogde oliedruppels op de gecoate metalen onderdelen. Omdat het probleem bleef volharden ging de fabrikant op zoek naar een alternatieve aanbieder, waarna KSM werd benaderd om tot een oplossing te komen.

De oplossing

Na een grondige analyse ter plekke werd in gezamenlijk overleg besloten Castrol Viscogen KL23 toe te passen. Viscogen KL23 is een synthetische olie, speciaal ontwikkeld voor kettingsmering bij hoge temperaturen, die geen vaste smeermiddelen en geen siliconen bevat en een buitengewoon goed hechtende en belastbare smeerfilm vormt. Viscogen KL is beschikbaar in vier verschillende viscositeiten en kan worden toegepast in onder andere bakkerijmachines, verflijnen, transportkettingen, spanramen, wasinstallaties, ovenkettingen, hakkers, leibanen, spindels, kabels, open tandwielen, plastic tandriemen, papier aanvoer offset machines enz.

Het resultaat

Na de overschakeling op Viscogen KL 23 vond er geen afkeur van productie meer plaats, waarmee een enorme kostenbesparing werd gerealiseerd tov de uitgangssituatie.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.