Reinigt ú uw Dosatron

Kort samengevat dient een Dosatron doseerpormp om een watermengbaar koelsmeermiddel tot een emulsie te mengen met een vooraf ingestelde concentratie. Dankzij de Dosatron wordt de juiste dosering van een emulsie gerealiseerd.

 

Het belang van het juiste concentraat mag bekend worden verondersteld. Wat echter minder bekend lijkt: het periodiek reinigen van een Dosatron. Waarom dit (zeer) gewenst is tonen onderstaande VOOR-NA REINIGING foto’s. Duidelijk zichtbaar is de vervuiling die zich binnen een Dosatron kan verzamelen. Hierdoor wordt niet alleen het mengproces verstoord, maar bijgevolg bijv. ook de kwaliteit en standtijd van een emulsie.

Vóór reiniging
Vóór reiniging
Na reiniging
Na reiniging

Weten hoe een Dosatron werkt?

Altijd al willen weten hoe een Dosatron nu precies in elkaar steekt? Bekijk dan de video waarin de ins en outs van een Dosatron stap voor stap worden belicht.

Zoals bij nagenoeg alle apparatuur het geval is geldt ook voor de Dosatron dat goed onderhoud er ondere andere toe bjdraagt dat de levensduur wordt verlengd en de werking optimaal blijft.

 

Het regelmatig reinigen van een Dosatron vormt dan ook zeker geen overbodige luxe, zoals de VOOR-NA foto’s ook reeds aantonen. Schroef anders uw Dosatron maar eens open en wellicht bent u verbaasd over de hoeveelheid vervuiling die u aantreft.  

Reiniging Dosatron

KSM verzorgt de reiniging van uw Dosatron. Meer informatie over de wijze waarop wij u in dit onderhoud kunnen ontzorgen, bel of mail ons en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.