Oliefiltratie levert € 18.000,- op

De uitdaging

Een producent van behandelingsapparatuur van metaalbewerkingsvloeistoffen had, in een testreservoir van 4.000 liter pure snijolie, per abuis met water gemengde testvloeistof teruggepompt. KSM werd ingeschakeld om te analyseren of een andere oplossing dan een zeer kostbare oliewissel mogelijk was.

De oplossing

Als eerste werd een uitgebreide laboratoriumanalyse verricht op de boven- en onderlaag van de olie, waarbij met name het watergehalte en additievenpakket werden onderzocht. 

Op basis van deze analyse heeft KSM geadviseerd om de olie te filteren middels een filtratie-unit met speciale waterabsorptie elementen.

Het resultaat

Dankzij de geslaagde filtratie (duur: één werkdag) bleek een oliewissel onnodig.
Hierdoor bleef de klant een extra kostenpost van ca. € 18.000,- bespaard.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.