Oliewissel tandwielkasten sluis- en stuwcomplexen Nederland

De uitdaging

Vanwege groot en vooral noodzakelijk onderhoud dienden ruim honderd tandwielkasten van diverse sluis- en stuwcomplexen, gelegen op vele locaties in Nederland, een oliewissel te ondergaan. Een veelomvattend en tijdrovend project waar de klant onze ondersteuning vroeg om deze megaklus gezamenlijk tot een goed einde te brengen.

De oplossing

KSM heeft in samenwerking met de klant en strategisch partner Boccard een projectteam samengesteld dat zich kenmerkte door korte lijnen en snelle (re)acties. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de volgende projectfases:

  • monstername olie tandwielkasten
  • analyse van deze oliemonsters
  • het op basis van de uitkomsten van deze analyse overeenkomen van de vervolgstappen
  • inventarisatie op de betreffende werklocaties
  • uitvoering oliewissels

Het resultaat

Dankzij de gezamenlijke en gestructureerde aanpak verloopt dit project conform de afgesproken planning én volle tevredenheid van de betrokken partijen. Inmiddels (september 2023) heeft de oliewissel van de tandwielkasten bij een groot aantal sluis- en stuwcomplexen plaatsgevonden. Bovendien zijn alle tandwielkasten van oliestickers voorzien om daarmee de kans op onjuiste smering en ongewenste stilstand te minimaliseren.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.