Storingsvrije compressoren dankzij Shell Corena

De uitdaging

Een technisch onderhoudsbedrijf uit Zuid Nederland, gespecialiseerd in het onderhoud van compressoren, had te kampen met schuimvorming vanwege het feit dat de Air Release van een concurrerend product niet toereikend bleek voor de belasting waaraan deze werd blootgesteld. Gevolg: uitval van compressoren bij continue gebruik.

De oplossing

In overleg met het onderhoudsbedrijf is gekozen voor Shell Corena S3 R46, dat speciaal is ontwikkeld voor de smering van oliegeïnjecteerde schroefcompressoren voor lucht waarbij de olie op eenvoudige wijze van het condenswater gescheiden moet kunnen worden.  De Corena is bestand tegen hoge temperaturen, het goede antischuimgedrag voorkomt storingen bij start/stop-bedrijf en de uitstekende anticorrosie-eigenschappen beschermen de compressor tegen aantasting door water. Hierdoor kan de standtijd van de filter van de lucht-/olieafscheider worden vergroot en blijft het rendement van de compressor hoog.

Het resultaat

Ondanks het zeer intensieve gebruik van de compressoren treedt geen schuimvorming en geen uitval van compressoren op, met als resultaat een continue en storingsvrije productie.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.