Voedselveilige Fuchs Cassida Fluid FL 5 voorkomt ongewenste stilstand

De uitdaging

Een grote teler, tevens verantwoordelijk voor het verpakken en distribueren van specialistische groente, contacteerde KSM met de vraag uitkomst te bieden voor een probleem waar reeds diverse leveranciers de tanden op stuk hadden gebeten. De seals van de verpakkingslijn werden aangevreten door de verbruiksmering, welke diende om bepaalde onderdelen schuifbaar te houden.  Als gevolg hiervan was er met grote regelmaat sprake van ongewenste stilstand om zodoende de beschadigde en tevens kostbare seals te kunnen vervangen. Daarnaast bleken deeltjes van de beschadigde seals zich ook met de groente te kunnen mengen. 

De oplossing

Na een grondige inventarisatie en analyse van het probleem heeft onze specialist Fuchs Cassida Fluid FL 5 geadviseerd, een hoogwaardige synthetische kruip- en corrosiewerende smeerolie. De voedselveilige Cassida Fluid FL 5 is samengesteld uit een mix van synthetische vloeistoffen en zorgvuldig geselecteerde additieven die voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Fluid FL 5 wordt dan ook toegepast in machines die worden gebruikt voor de verwerking en verpakking van voedingsmiddelen en dranken. Bovendien is Cassida Fluid FL 5 NSF H1, Kosher en Halal gecertificeerd.

Het resultaat

Na het toepassen van Cassida Fluid FL 5 is de standtijd van de seals aanzienlijk verlengd, behoort ongewenste machinestilstand tot het verleden en is het risico op contaminatie van de  in de voeding uitgesloten. En hoewel de hoogwaardige Fuchs Cassida Fluid FL 5 een hogere literprijs kent dan het eerder ingezette alternatief, vallen de meerkosten totaal in het niet bij de inmiddels gerealiseerde besparingen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.