Workshop Lean en Clean produceren

Op dinsdag 16 mei organiseren KSM en SpartnerS Organisatieadvies, in samenwerking met het Mikrocentrum, op lokatie (Nuenen) een tweede ‘Workshop Lean en Clean Produceren’. 

Lean en Clean Produceren

Toeleveranciers moeten steeds meer voldoen aan de hoogste graad (Grade 1 & 2) voor reinheid van componenten en modules. Logisch, want zelfs de kleinste vervuiling op een werkstuk heeft grote gevolgen voor de werking van chipmachines en andere hoog gevoelige apparatuur. Het verwijderen van deze HIO-elementen vergt een intensief, tijdrovend en kostbaar reinigingsproces.

Kan dat anders? Of beter, kan het worden voorkomen? Lean Manufacturing is een managementfilosofie die gericht is op het creëren van maximale waarde voor de klant door verspillingen zoveel mogelijk te reduceren. Lean Manufacturing streeft naar ‘slanke’ productie waarbij de kosten omlaag gaan en het bedrijfsresultaat wordt verbeterd. Voor Clean betekent dat zoveel mogelijk fouten voorkomen en geen rework.

Workshop Lean en Clean Produceren

KSM en SpartnerS nodigen u van harte uit voor de ‘Workshop Lean en Clean Produceren’ op dinsdag 16 mei.  Ontdek hoe je door slimmere werkwijze een productieproces kan inrichten waarmee wordt voldaan aan de Grade 1 en Grade 2 reinheidseisen. Deelname is kosteloos, maar het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u snel aan! 

Namens KSM verzorgt ir. Reinier van Berge Henegouwen (Operational Excellence Manager / Clean Expert) een lezing , namens SpartnerS zal de heer Pim van Dord (Partner/Consultant) de honneurs waarnemen.

Het volledige dagprogramma ziet er als volgt uit:

09:30 – 10:00: Ontvangst
10:00 – 12:30: Lean en Clean spel
12:30 – 13:30: Lunch
13:30 – 14:00: Instructies
14:00 – 15:00: Bespreken huidige situatie + hoe kunnen we de Lean en Clean principes toepassen
15:00 – 16:00: Borrel en afronding

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.