Geslaagde ‘Workshop Lean en Clean Produceren’

Donderdag 2 maart jl. organiseerden KSM en SpartnerS Organisatieadvies, onder de vlag van het Mikrocentrum, een ‘Workshop Lean en Clean Produceren‘.

 

Toeleveranciers moeten steeds meer voldoen aan de hoogste graad (Grade 1 & 2) voor reinheid van componenten en modules. Logisch, want zelfs de kleinste vervuiling op een werkstuk heeft grote gevolgen voor de werking van chipmachines en andere hoog gevoelige apparatuur. Het verwijderen van deze HIO-elementen vergt een intensief, tijdrovend en kostbaar reinigingsproces.


Kan dat anders? Of beter, kan het worden voorkomen? Lean Manufacturing is een managementfilosofie die gericht is op het creëren van maximale waarde voor de klant door verspillingen zoveel mogelijk te reduceren. Lean Manufacturing streeft naar ‘slanke’ productie waarbij de kosten omlaag gaan en het bedrijfsresultaat wordt verbeterd. Voor Clean betekent dat zoveel mogelijk fouten voorkomen en geen rework.

Tijdens deze workshop werd, samen met een geïnteresseerde groep deelnemers van bedrijven zoals Masévon Group, Frencken Mechatronics, Lucassen Groep, VDL Groep, Lamers High Tech Systems en Philips Engineering Solutions, levendig gediscussieerd over hoe je, door een slimmere werkwijze, een productieproces kunt inrichten waarmee wordt voldaan aan de Grade 1 en Grade 2 reinheidseisen. Dit was de eerste van drie workshops, de volgende vinden plaats op 16 mei en 13 juni.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.